KARIERNA ZGODBA Filipa Matjaža

Filip Matjaž, kulinarični šef, diplomant UP FTŠ Turistice. Odraščal je v stiku z gostinjstvom in hotelirstvom, v družini, ki deluje na teh področjih že dolgih pet generacij. Zato ni čudno, da je tudi njegovo karierno pot odneslov to smer. Kar se je najprej začelo kot neke vrste hobi, ga je pripeljalo do lastne restavracije COB (Cooking out of the box), do mednarodnih nagrad in do kulinarične kariere, ki ga vodi samo še navzgor.

Filipu smo postavili tudi vprašanje o njegovih spominih na čas študija. Povedal je, da je na njegov uspeh - med drugih - vplivalo tudi dejstvo, da so bili predavatelji precej strogi in mu niso popuščali, četudi je imel poleg študija še druge obveznosti na področju kulinarike. Prav to ga je, po njegovih besedah, prisililo, da se je moral še bolj potruditi in se organizirati, da je lahko zaključil študij - s tem pa je dobil še dodatne organizacijske sposobnosti.  

Povezavo na karierno zgodbo odprete s klikom na spodnjo fotogtafijo:

S Filipom se je pogovarjala Mateja Mohar. Karierno zgodbo je režiral, posnel in zmontiral Damjan Muhič.