"Kako se dela mocarela?" - Obisk v delovno okolje Ekolat d.o.o.

»Kako se dela mocarela?«

OBISK V DELOVNO OKOLJE v podjetje Ekolat d.o.o. iz Vipave, ki bo v četrtek, 12. marca 2020, z odhodom avtobusa ob 9.00 uri, izpred UP Fakultete za vede o zdravju (Polje 42, Izola). Vrnitev predvidoma ob 12.30 uri na izhodiščno postajo.

Študentom bo predstavljeno delovanje podjetja, ogledali si bodo prostor, kjer poteka prevzem mleka in izvedeli, kako poteka prevzem in kakšni so pogoji pred sprejemom mleka v proizvodnjo. Skozi stekleno okno si bodo ogledali celoten proizvodni proces predelave mocarele. Predstavljene bodo posamezne faze predelave do pakiranja izdelka v embalažo. Ogledali si bodo tudi laboratorij in senzorično analizirali svežo mocarelo. Predstavljeni jim bodo tudi kakovostni kriteriji pri ocenjevanju mocarele.

Tokratni obisk v delovno okolje  je namenjen predvsem študentom študijskega programa Prehransko svetovanje – Dietetika (UP FVZ), ste pa vabljeni tudi ostali. V tem primeru vas prosimo, da se prijavite tukaj: https://www.1ka.si/a/257539 . Število mest je omejeno.