Karierni dan Aplikativne kineziologije

V torek, 20.11.2018, smo na UP Fakulteti za vede o zdravju organizirali Karierni dan za študente programa Aplikativne kineziologije. Diplomanti te smeri so strokovnjaki v znanosti o gibanju in zaradi posledic sodobnega načina življenja in neaktivnega življenjskega sloga vse bolj želen in iskan kader. 

S ciljem povezovanja študentov in diplomantov na eni strani ter partnerjem iz okolja smo v sodelovanju s Fakulteto predstavili kompetence diplomantov in pa potrebe delodajalcev v smeri obojestranskega povezovanja in sodelovanja.

V uvodu je doc. dr. Dorjana Zerbo Šporin, predstojnica Katedre za kineziologijo in fizioterapijo predstavila študijske programe aplikativne kineziologije na vseh treh stopnjah študija, asistent Jernej Rošker, pa je sodelujočim predstavil praktično usposabljanje, ki poteka v okviru študija in pogoje za mentorstvo.

Sledile so predstavitve partnerskih institucij, ki so temeljile predvsem na možnostih vključevanja študentov in diplomantov v njihovo delovno okolje ter medsebojnega povezovanja preko različnih projektov.

Z nami so bili:

  • Svojtrener.si, Simon Požek in Szilvia Kollo
  • Vaterpolo društvo Koper Primorska, Nejc Potočnik
  • Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič, dr. Breda Franetič Prunk
  • KK Sixt Primorska, Jure Mursec
  • Center za krepitev zdravja ZD Murska Sobota, Mitja Dišič
  • Aktiven otrok, Mitja Mikolavčič
  • Center za krepitev zdravja ZD Slovenska Bistrica, Silvija Lunder in Nika Bertalanič
  • Kajak kanu klub Adria Ankaran, Vladimir Jakomin

Tako s strani delodajalcev kot študentov se je izkazalo zanimanje za povezovanje predvsem v obliki opravljanja prakse in študentskega dela. Glede na uspešnost dogodka smo prepričani, da bo takih sodelovanj veliko, saj so sodelujoči študentom predstavili potrebo prav po tem kadru. Poudarek je predvsem na delu z otroki v športnih taborih, pomoč pri izvajanju tečajev, pomoč pri organizaciji tekem in potovanj ekip, delo s sponzorji in delo v športnem marketingu iščejo pa tudi plavalne voditelje, športne animatorje, soorganizatorje in soizvajalce športnih programov in svetovalce za prehrano.

Utrinke s Kariernega dneva je zajela naša Ekipa za podobo