Obisk v podjetje Titus

Včeraj smo v okviru mreženja s partnerji iz okolja obiskali podjetje Titus iz Dekanov. Večini je podjetje bolj poznano po imenu Lama, ki je od 50. let dalje uspešno delovalo na področju izdelave okovja za pohištvo, leta 2006 pa je podjetje kupil angleški investitor Titor Group in organizacija je dobila nov zagon. Danes je v Dekanih zaposlenih kar 600 od skupno 800 oseb, njihov trg je globalnega obsega in produktivnost se je enormno povečala.

V prvem delu so nam predstavili organizacijo in njeno strukturo, področja delovanja ter vrednote in cilje, ki jih zasledujejo, nato pa so nas popeljali v osrčje proizvodnje. Seznanili smo se s celotnim procesom izdelave pohištvenega okovja, ki se prodaja širom sveta.

Na srečanju smo sodelovali predstavniki projekta InnoRenew, UP Iam in kariernega centra ter  študenti študijskih programov računalništva in informatike ter uporabne psihologije. Dogovorili smo se za zanimive možnosti sodelovanja, ki bodo kmalu ugledale luč.

Zahvaljujemo se celotni ekipi, ki si je vzela čas za nas. Hvala kadrovnici ge. Slavki Bajramović za izkazano dobrodošlico in topel sprejem, hvala lepa vodji marketinga ge. Martini Kuzmič za izčrpno predstavitev podjetja in seveda zahvala vodji prodaje g. Deanu Kočevarju za zanimivo popotovanje po proizvodnji podjetja, ki je bilo za nas zelo impresivno ter izkustveno bogato.