UP osebnostna rast: Samozagovorništvo

Ob koncu septembra 2023 se bo zaključil projekt z naslovom Celostni program vodenja osebnostne in profesionalne rasti na UP (kratko: UP osebnostna rast), za katerega je UP pridobila sofinanciranje v okviru javnega razpisa »Krepitev vloge kariernih centrov v celostni obravnavi študentov«. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Republike Slovenije v okviru Evropskega socialnega sklada.

Projekt je v prvi vrsti namenjen enakovrednemu vključevanju vseh skupin študentov v aktivnosti vseživljenjskega učenja ter zagotavljanju enakovredne podpore za vse študente, ne glede na njihove specifične potrebe, ki se nanašajo na njihove osebne okoliščine. UP v tem pogledu prepoznava več različnih posebnih skupin študentov, ki jim je potrebno zagotoviti enakovredno obravnavo na vseh področjih in jim ponuditi roko in podporo glede na njihove potrebe.

Eno od možnosti prepoznavanja potreb in podpore zagotavlja tudi samozagovorništvo, ki je oblika udejstvovanja posameznika, s pomočjo katerega je na eni strani mogoče dosegati spremembe na ravni družbe, po drugi strani pa prispeva h krepitvi samozaupanja posameznika. Hkrati je samozagovorništvo tudi vseživljenjska spretnost, ki je usmerjena v prizadevanje za prepoznavanje izobraževalnih potreb, ki izhajajo iz študentovih posebnih potreb, in odziv okolja nanje.

Karierni center UP vabi vse, ki bi radi podrobneje spoznali samozagovorništvo, da se nam pridružite na delavnici, ki bo v četrtek, 28. 9. 2023, ob 14. uri, v prostorih UP Pedagoške fakultete. Skozi delavnico bo samozagovorništvo predstavila dr. Karmen Drljić.

Več o delavnici in prijave TUKAJ.