Naredili že prvi korak proti Erasmus+ izmenjavi

V četrtek, 16.1.2020, je sodelavka KC UP Katarina Kocbek izvedla delavnico Motivacijsko pismo/motivational letter. Delavnica je bila v prvi vrsti namenjena študentom, ki se bodo v prihajajočih mesecih prijavljali na mednarodne izmenjave, kljub temu pa so se tekom delavnice seznanili tudi s pripravo motivacijskega pisma za druge priložnosti.

Prav dobro oblikovano in pripravljeno motivacijsko pismo je namreč lahko ključ do povabila tudi k razgovoru za zaposlitev in pomembno je vedeti, kaj in kako naj v njem izpostavimo, da bomo pritegnili potencialnega delodajalca, ali pa osebo, ki odloča o kandidaturah za različne razpise.

Tudi pri Erasmus+ razpisih je motivacijsko pismo ena od prilog k vlogi in če je dobro sestavljeno in utemeljeno, se naše možnosti za uspeh na razpisu lahko bistveno povečajo.

Udeleženci delavnice so tako spoznavali ključne sestavine motivacijskega pisma za različne priložnosti, v praktičnem delu pa so sestavili osnutke pisem, ki jih bodo kasneje lahko tudi uporabili. Bistveno je bilo poiskati ključne informacije, ki v motivacijskem pismu ne smejo manjkati.