O priložnostih in možnostih nadaljevanja izobraževanja v Združenih državah Amerike

Vsi, ki jih zanima nadaljevanje študija v Združenih državah Amerike, vabljeni k ogledu posnetka dogodka z naslovom Priložnosti za nadaljevanje izobraževanja v Združenih državah Amerike, ki sta ga za študente naše univerze v okviru programa Karierne košarice KC UP (Povečaj svoj potencial) izvedla dr. Edward Tauscher Dobson in dr. Russ Woodroofe z UP FAMNIT. Oba predavatelja prihajata iz ZDA in sta odlična poznavalca tako ameriškega, kakor tudi slovenskega visokošolskega prostora.

V posnetku lahko dobite informacije o strukturi podiplomskega izobraževanja v ZDA in strukturi univerzitetnega sistema v ZDA, o financiranju podiplomskega izobraževanja v ZDA, o zahtevah, ki jih je potrebno izpolniti in ki se jih mogoče kandidati ne zavedajo vedno. Pa tudi o tem, kako povečati svoje možnosti za sprejem in financiranje ter kakšne so razlike pri priložnostih zaposlitve v ZDA v primerjavi z Evropo.

Posnetek dogodka je dostopen TUKAJ.

V kolikor vas nadaljevanje študija v ZDA zanima in imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na KC UP preko e-naslova: kariernicenter@upr.si.